African Youth Initiative Network

AYINET - Uganda

 

AYINET is vastberaden om vrede en gerechtigheid een realiteit te maken voor slachtoffers en overlevenden van oorlog

Nobelprijs voor de Vrede Genomineerden 2015

Victor Ochen en AYINET zijn de gezamenlijke genomineerden voor de Nobelprijs voor de Vrede 2015

Jongeren uit heel Afrika verzamelen in Lira, Oeganda: vrede en gelijkheid werden benadrukt als meest urgente agendapunten

De Afrikaanse Regionale Jeugdbijeenkomst in Lira, Noord-Oeganda opende met een oproep naar de Afrikaanse jeugd toe om vrede te omarmen gezien men moet worstelen met de hedendaagse erfenis van slavernij, kolonialisme en burgeroorlogen. Lees meer Lees meer (in het Engels)

Behoed ons vertrouwen!

Slachtoffers en Ngo’s doen een oproep aan het Internationaal Strafhof om niet aan hun verplichtingen aan post-conflict gemeenschappen voorbij te gaan. Lees meer    Lees meer (in het Engels)

Deelname van slachtoffers aan Transitional Justice

Publiek begrip en eigendom, alsmede de deelname van slachtoffers is de sleutel tot het succes van Transitional Justice: "Als slachtoffers zijn we klaar om deel te nemen."

Lees meer (in het Engels)

 

Jeugd engageren om de wet te zien als een instrumenten voor het realiseren van mensenrechten

Wat is ‘MICC’?

Model Internationaal Strafhof (MICC – Model International Criminal Court) is een simulatie van het Internationaal Strafhof. Lees meer (in het Engels)

Herstellen van de functionaliteit van door oorlog getroffen kinderen

AYINET heeft medische en psychosociale rehabilitatie verstrekt  aan meer dan 5.000 slachtoffers. Lees meer (in het Engels)

 

Jeugdleiderschap voor vrede en verzoening

Met de steun van USAID SAFE (Supporting Access to Justice, Fostering Equity and Peace) creëerde AYINET een project rond het engageren en empoweren van jeugd als leiders en jeugd als vertegenwoordigers van vrede en verzoening.

 

Het project implementeert specifiek tot jongeren gerichte aanpakken inzake post-conflict transformatie, verzoening en vredesopbouw.  Lees meer (in het Engels)

 

Missie

Het mobiliseren en empoweren van jeugd en hun gemeenschappen in het bevorderen van een gezonde, vreedzame en rechtvaardige samenleving

Doelstellingen

1. Verstrekken van medische en psychosociale rehabilitatie als een vorm van remedie voor oorlogsslachtoffers

 

2. Empoweren van slachtoffers inzake actieve deelname in Transitional Justice te bereiken

 

3. Engageren en empoweren van jeugd als leiders, risicojeugd en jeugd als ‘game changers’

Visie

Opbouwen van gemeenschappen met geloofwaardig leiderschap die een cultuur van de mensenrechten vertegenwoordigen.

 

AYINET is vastbesloten om op alle niveaus partnerschappen te sluiten die gericht zijn op het creëren van nieuwe perspectieven voor een klimaat van duurzame vrede en gerechtigheid

Leiderschap op alle niveaus implementeren om rechtvaardigheid voor slachtoffers te garanderen

Oegandees president Y.K Museveni en VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon hebben gevoetbald op een evenement georganiseerd door AYINET om steun en solidariteit voor de slachtoffers van de oorlog te mobiliseren tijdens de ICC toetsingsconferentie in Kampala - Mei 2010.

... "Ik betuig mijn diep respect voor de slachtoffers en nabestaanden van misdrijven die onuitsprekelijke wreedheden meemaakten. In plaats van verpletterd te worden door de oorlog, worstelden jullie en herwonnen jullie je waardigheid. Boven alles, leverden jullie inspanningen in het helpen herwinnen van de waardigheid van anderen. Nu is het tijd om samen op te staan in solidariteit en mensenrechten voor iedereen te beschermen. Ik wil the African Youth Initiative Network (AYINET) bedanken voor het organiseren van deze memorabele ‘War Victims Football Match’.  Er werd een kans gecreëerd kans voor ons allemaal om op te staan en de slachtoffers van de oorlog te ondersteunen"

 

VN-secretaris-generaal

H.E Ban-Ki-Moon

 

... "Collectief uiten wij onze solidariteit met oorlogsslachtoffers wereldwijd.

Ik wil AYINET toejuichen, voor het organiseren van de ‘War Victims Football Game’. Voetbal heeft ons vandaag bij elkaar gebracht. Wereldleiders, afgevaardigden van het Internationaal Strafhof, Oorlogsslachtoffers en alle mensen van goede wil kwamen samen voor deze nobele zaak. Iedereen neemt deel, elk op zijn unieke manier, en zo creëren we de mogelijkheid om zich te identificeren met onze broeders en zusters wiens levens helaas niet alleen beïnvloed, maar ook bepaald werden door oorlog en andere laffe daden van terrorisme en misdaden tegen de mensheid. Samen met de Verenigde Naties betuigen wij in de Republiek Oeganda onze solidariteit met alle slachtoffers van de oorlog"

 

President van Uganda

H.E Y.K Museveni

Quick links

Join our mailing list

Follow Us

Address

Plot 68/70, Police Road

Junior Quarters

P. O. Box 981, Lira-Uganda

© African Youth Initiative Network - Uganda 2017